Nuorten yrittäjyys on vahvassa kasvussa

Nuorten yrittäjyys on vahvassa kasvussa

kesäkuu 8, 2019 0 By Sisältötoimitus

Nuorten yrittäjyys on ollut kasvussa jo kymmenen vuoden ajan. Yrittäjäksi ryhdytään yhä useammin jo alle 25 vuoden ikäisenä. Nykymaailma on erittäin paljon yrittäjähenkisempi kuin ennen. Työmarkkinoilla vallitsee pätkätöiden ja ulkoistamisen buumi jolle ei ole näkyvissä loppua. Epästabiilin työmarkkinan aikakaudella yhä useampi nuori päättää luoda työpaikkansa itse.

 

Muutosta nuorien asenteessa ajaa yhteiskunnan modernin markkinatalouden lisäksi yritysmaailman nuoret influencerit eli vaikuttajat. Inspiroivia ja yrittäjyyttä ja yrittäjän elämäntapaa ihannoivaa sisältö luodaan internettiin huimaa vauhtia. Niin kotimaiset kuin ulkomaalaisetkin vaikuttajat ovat tarttuneet ajassa vallitsevaan yrittäjätrendiin. Nuori yrittäjiä kiehtovaa sisältöä tuottaa esimerkiksi amerikkalainen Eric Corl, joka käy blogissaan läpi yritysten eri vaiheita ja yrittäjän mielentilaa. Eric Corl on Fundable nimisen alustan perustaja ja ollut mukana luomassa lukuisia menestysyrityksiä. Myös monet suomalaiset yrittäjät ovat innostuneet jakamaan omia kokemuksiaan.

 

Yrittäjähenkisyys luo yrityksille paineita parantaa omaa kilpailukykyään. Yritysten tarjoamat sopimukset ja palkan lisäksi tarjottavat edut nousevat suureen rooliin yritysten rekrytoinnissa. Tilanne luo yrityksille suuria paineita näyttäytyä kilpailukykyisenä omalla työllistämismarkkinallaan.